Vaření.czReceptyPikantní brambory v rajčatech

Pikantní brambory v rajčatech

Recept na přípravu pikantních brambor, které připravujeme na pánvi se sušenými a nakládanými rajčaty. Tento pokrm se velice hodí jako příloha k masům při oslavách Silvestra.


4.316x
45 min
2×

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
600 gbrambory
1 lžičkamletá sladká paprika
1 ksvelká červená cibule
5 kssušená rajčata v oleji
1 konzervatřešňová rajčata ve vlastní šťávě (400g)
4 ksmalé sušené chilli papričky

podle chuti

cukr
sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
vývar

Postup přípravy

Brambory i se slupkou očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejně velké kostky a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Oloupaný česnek usekáme nahrubo. Sušená rajčata necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na stejné kousky. Na oleji krátce orestujeme cibuli a vmícháme brambory, které osolíme a opepříme. Přidáme usekaný česnek a na střední teplotě za stálého míchání vše opékáme asi 10 minut. Dále vmícháme konzervovaná a sušená rajčata, sladkou papriku a chilli papričky. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pod pokličkou zvolna dusíme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Během dušení směs občas promícháváme a podle potřeby podléváme lžící vývaru. Nakonec dušení necháme šťávu zcela zredukovat. Podle potřeby osladíme, osolíme a ochutíme bazalkou. Pikantní brambory v rajčatech podáváme jako přílohu ke smaženým rybám nebo pečeným steakům. Výborně chutnají s restovanými játry.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní brambory v rajčatech

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Španělská
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena