Pikantní amur

Úprava předem naporcovaných ryb není náročná. Vyzkoušejte amura na pikantním koření!


4.164x
45 min
5×

Ingredience

1 lžícesůl
4 lžičkymáslo
1 špetkapálivá paprika
4 špetkymletý černý pepř
4 lžícekoření na steak
4 porceamur podkovy

příloha

3 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
2 ksvejce
2 lžícemajoránka
0.5 kscuketa
2 ksbrambor
5 lžichrubá mouka
olej na smažení

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Porce amura dobře okořeníme, osolíme, posypeme pepřem a trochu pálivou paprikou. Zakapeme je olivovým olejem a necháme uležet. Nastrouháme si cuketu a oloupanou bramboru, přidáme vejce, oloupaný a utřený česnek, sůl a majoránku. Zasypeme hrubou moukou a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky - cukeťáčky. Zároveň si rozpálíme pekáček na úpravu ryby. Na dobře nahřátý pak poklademe porce amura a necháme je z jedné strany opékat. Jakmile začnou bělat okraje, porce otočíme a přikryjeme poklicí. Před dopečením na každou porci přidáme lžičku másla. Ryba v kombinaci s bramboráčky možná někoho zaskočí, ale chutná velice dobře. A ryba naložená v pikantním koření především!
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní amur

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena