Pikantní amur

Úprava předem naporcovaných ryb není náročná. Vyzkoušejte amura na pikantním koření!


4.164x
45 min
5×

Postup přípravy

Porce amura dobře okořeníme, osolíme, posypeme pepřem a trochu pálivou paprikou. Zakapeme je olivovým olejem a necháme uležet.

Nastrouháme si cuketu a oloupanou bramboru, přidáme vejce, oloupaný a utřený česnek, sůl a majoránku. Zasypeme hrubou moukou a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky - cukeťáčky.

Zároveň si rozpálíme pekáček na úpravu ryby. Na dobře nahřátý pak poklademe porce amura a necháme je z jedné strany opékat. Jakmile začnou bělat okraje, porce otočíme a přikryjeme poklicí. Před dopečením na každou porci přidáme lžičku másla.

Ryba v kombinaci s bramboráčky možná někoho zaskočí, ale chutná velice dobře. A ryba naložená v pikantním koření především!
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní amur

Zpět na recept