Amur na zelenině

Ryba s lehkou zeleninou přílohou. Recept z jednoho pekáčku pro všechny, kteří na pořádný rybí chod nedají dopustit. Ale pozor na kosti!


4.118x
75 min
2×

Postup přípravy

Amura opláchneme, osušíme, mírně osolíme, opepříme a posypeme kvalitním kořením na ryby. Zakápneme olivovým olejem a necháme asi hodinu odležet.

Mezitím si na kolečka nebo nudličky nakrájíme pórek, připravíme mraženou kukuřici a scedíme hříbky. Zakysanou smetanu promícháme se smetanou na vaření, podle potřeby ještě zředíme mlékem.

Amura obalíme v hladké mouce a po obou stranách na másle s olivovým olejem opečeme, maso nám zbělá a vytvoří krustičku. Rybu vyjmeme a na výpeku osmahneme pórek, vhodíme i kukuřici a hříbky. Zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti osolíme.

Porce amura dáme do pekáčku, obložíme zeleninovou směsí a zalijeme smetanou. Můžeme znovu posypat kořením na ryby. Dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 35 minut. Podle chuti můžeme ještě zasypat nastrouhaným sýrem, který necháme rozpéct.

Amura na zelenině rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme třeba se smetanovými bramborami nebo jinou přílohou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Amur na zelenině

Zpět na recept