Péťova játrová omáčka na pivě

Velice jednoduchá a rychlá játrová omáčka.


4.640x
45 min
8×

Postup přípravy

Očištěná pokrájená játra (drůbeží nebo i vepřová) osmahneme s nakrájenou cibulí na sádle. Přidáme kmín, papriku, pepř a sůl (podle chuti) a podlijeme pivem. Uzavřeme pokličkou a 20 minut dusíme.

Pak postavíme játra do studené vody a zaprášíme moukou. Podlijeme trochou studené vody a povaříme. Dochutíme prolisovaným, utřeným česnekem a majoránkou (množství opět podle chuti). Zahustíme chlebem.

Játrovou omáčku na pivě podáváme s knedlíkem, případně s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Péťova játrová omáčka na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká