Pestrý salát s tuňákem

Výboný salát k osvěžění za horkých letních dnů, vhodný jako hlavní chod či předkrm.


4.34x
35 min

Ingredience

1 kscibule
0.5 kscitron
200 gtěstoviny
1 plechovkatuňák ve vlastní šťávě
1 lžičkaolivový olej
1 kspaprika červená
1 kspaprika žlutá
1-2 kssalátová okurka
3 ksrajské jablíčko

podle chuti

kukuřice
majonéza (jogurt)
oregáno (italské bylinky)

Postup přípravy

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Papriku a rajčata omyjeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme. Okurek nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli na tenké plátky. Zeleninu zamícháme do vychladlých těstovin, přidáme kukuřici a tuňáka. Kdo chce, může podle libosti přidat jogurt nebo majonézu. Ale někdy stačí dochutit pouze oregánem nebo směsí italských bylinek. Nakonec salát zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a lžičkou olivového oleje. Pestrý salát s tuňákem servírujeme samostatně nebo s bílým pečivem.
user-icon

autor Daska23

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pestrý salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena