Pestrý salát s tuňákem

Výboný salát k osvěžění za horkých letních dnů, vhodný jako hlavní chod či předkrm.


4.34x
35 min

Ingredience

1 kscibule
0.5 kscitron
200 gtěstoviny
1 plechovkatuňák ve vlastní šťávě
1 lžičkaolivový olej
1 ksčervená paprika
1 ksžlutá paprika
1-2 kssalátová okurka
3 ksrajské jablíčko

podle chuti

kukuřice
majonéza (jogurt)
oregáno (italské bylinky)

Postup přípravy

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

Papriku a rajčata omyjeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme. Okurek nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli na tenké plátky.

Zeleninu zamícháme do vychladlých těstovin, přidáme kukuřici a tuňáka.

Kdo chce, může podle libosti přidat jogurt nebo majonézu. Ale někdy stačí dochutit pouze oregánem nebo směsí italských bylinek. Nakonec salát zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a lžičkou olivového oleje.

Pestrý salát s tuňákem servírujeme samostatně nebo s bílým pečivem.
user-icon

autor Daska23


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrý salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.