Pestré masové špízy

Milujete maso a uzeniny na jakýkoli způsob? Pak vyzkoušejte recept na vyloženě masový špíz.


4.421x
60 min
1×

Ingredience

1 ksmenší cibule
200 gkuřecí játra
1 ksbílá paprika
1 ksvětší kuřecí řízek
100 gpepřená anglická slanina
1 kskvalitní klobása

podle chuti

feferonka
mletý bílý pepř
ďábelské koření

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí maso mírně naklepeme a opepříme. Nakrájíme na kousky i s očištěnými játry. Anglickou slaninu rozkrájíme napůl, kvalitnější klobásku na kolečka. Papriku bez jádřince naporcujeme na čtverce, oloupanou cibuli na čtvrtky. Na špejle napichujeme střídavě kousky kuřecího, jater, klobásky, anglické a prokládáme zeleninou. Z uvedeného množství připravíme 2 velké nebo 4 menší pestré masové špízy. Část zeleniny, zbytek slaniny a klobásky si odložíme. Rozpálíme si velkou hlubší pánev s olejem a špízy osmažíme ze všech stran, poté posypeme ďábelským kořením, podlijeme vodou, vhodíme zbytek cibule, papriky, klobásky i anglické, podlijeme trochou vody a doplníme o feferonku. Pod pokličkou necháme podusit, dokud není vše měkké. Pestré masové špízy podáváme s pečivem jako hlavní chod. Jako příloha se hodí i vařený brambor, bramborová kaše nebo hranolky. K chuti může přijít tatarská omáčka, majonéza nebo lehčí jogurtový či sýrový dresink. Vypečenou šťávu s uzenými kousky a zeleninou můžeme použít jako chuťovku na čerstvý chléb.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestré masové špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena