Pestrá zelenina v tempuře

Jednoduchý jarní recept na delikátní zeleninu v jemné tempuře.


3.73x
35 min

Ingredience

150 gcuketa
100 gmrkev
150 gkvěták
250 gzelenina
400 mlolej na smažení
150 ghráškové lusky

těstíčko

0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
0.75 hrnkusolamyl
0.25 hrnkuhladká mouka
1 lžičkakypřící prášek do pečiva

Postup přípravy

Smícháme dohromady hladkou mouku, prášek do pečiva, solamyl a sůl. Vezmeme jednu třetinu směsi a přidáme vejce a vodu do zbývajících dvou třetin. Promícháme a necháme pořádně odležet. Očištěnou a nakrájenou zeleninu (květák, mladá mrkev, hráškové lusky, cuketa atd.) namáčíme do těstíčka a smažíme v horkém oleji při teplotě cca 190 °C (maximálně 200 °C) dvě minuty. Pestrou zeleninu v tempuře podáváme s Racio Mini rolkami rýže a pohanka.
user-icon

autor franckova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pestrá zelenina v tempuře

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena