Vaření.czReceptyPestrá roláda z mletého masa

Pestrá roláda z mletého masa

Mleté maso pečené s pestrou náplní. Recept pro teplý hlavní chod, ale i studenou chuťovku.


3.816x
75 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
2 dlmléko
0.5 lžičkymajoránka
2 ksrohlík
0.5 dlteplá voda
500 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř

náplň

4 plátkyšunka
0.5 ksčervená paprika
2 ksvejce natvrdo
4 plátkyeidam (45%)

Postup přípravy

Rohlíky namočíme do mléka a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Vejce na náplň uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na plátky. Mleté maso dáme do mísy, přidáme teplou vodu, osolíme, opepříme, vmícháme majoránku a dobře promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, v mléce namočené rohlíky a znovu promícháme. Masu přeneseme na potravinářskou fólii a rozetřeme na tloušťku asi 2 cm a do tvaru obdélníku. Na masovou smě poklademe šunku, sýr, vejce i papriku. Přeneseme na plech a svineme. Z rolády odstraníme fólii, pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení občas potřeme roládu výpekem. Pestrou roládu z mletého masa nakrájíme po mírném vychladnutí na plátky. Podáváme ji jako hlavní chod nejlépe s bramborovou kaší. Je dobrá i studená, ozdobí tak studené mísy, apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrá roláda z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena