Vaření.czReceptyPestrá jehla s mátovou omáčkou

Pestrá jehla s mátovou omáčkou

Výborný vegetariánský špíz z brambor, jablka obalovaného v sezamu a brokolice. Podáváme s cibulovo-mátovou omáčkou.


3.0584x
45 min

Ingredience

1 lžícecukr
1 ksvejce
24 ksbrambory
2 kscibule
3 ksjablko
1 ksbrokolice
2 lžícemáta
150 gsezam
4 lžícesherry ocet

podle chuti

sůl
mletý pepř
citronová šťáva

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Malé brambory povaříme 25 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Nejlépe použijeme nové brambory, které nemusíme loupat, stačí je pouze dobře omýt. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 2 minuty ve vodě, potom necháme okapat, prolijeme studenou vodou a zakapeme citronem. Brokolici osolíme a opepříme. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout. Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody, ocet ze sherry, povaříme a necháme vychladnout. Do hotové omáčky vmícháme zbytek nasekané máty. Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na 8 jehel, potřeme je olejem a z každé strany grilujeme asi 2 minuty. Pestré jehly podáváme s mátovou omáčkou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pestrá jehla s mátovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena