Pestrá jehla s mátovou omáčkou

Výborný vegetariánský špíz z brambor, jablka obalovaného v sezamu a brokolice. Podáváme s cibulovo-mátovou omáčkou.


3.0584x
45 min

Postup přípravy

Malé brambory povaříme 25 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Nejlépe použijeme nové brambory, které nemusíme loupat, stačí je pouze dobře omýt. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 2 minuty ve vodě, potom necháme okapat, prolijeme studenou vodou a zakapeme citronem. Brokolici osolíme a opepříme. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout.

Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody, ocet ze sherry, povaříme a necháme vychladnout. Do hotové omáčky vmícháme zbytek nasekané máty.

Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na 8 jehel, potřeme je olejem a z každé strany grilujeme asi 2 minuty.

Pestré jehly podáváme s mátovou omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrá jehla s mátovou omáčkou

Zpět na recept