Perníková kompotová buchta

Jednoduchá a rychlá buchta, která vydrží vláčná i třetí den.


4.930x
45 min
5×

Ingredience

0.2 lolej
250 gcukr krupice
400 gpolohrubá mouka
1 balíčekskořicový cukr
1 sklenicekompotované ovoce
3 ksvejce (L)
1 balíčekperníkový prášek do pečiva

Postup přípravy

Větší kompotované hrušky či jablka nakrájíme na malé kostky.

Olej, vejce, skořicový cukr a cukr šleháme 7 minut elektrickým šlehačem. Potom přidáme mouku smíchanou s perníkovým práškem do pečiva a celý kompot i se šťávou. 2 minuty mícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.

Perníkovou kompotovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Buchta krásně zezlátne a okraje odstoupí od krajů plechu.

Perníkovou kompotovou buchtu nakrájíme na kostky. Vydrží dlouho vláčná.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníková kompotová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena