Jednoduchá a rychlá buchta, která vydrží vláčná i třetí den.
Hodnocení
4.9
/ 5 (30x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Olej0.2 l
Cukr krupice250 g
Polohrubá mouka400 g
Skořicový cukr1 balíček
Kompotované ovoce1 sklenice
Vejce L3 ks
Kypřicí prášek do perníku1 balíček
Postup přípravy
Větší kompotované hrušky či jablka nakrájíme na malé kostky.
Olej, vejce, skořicový cukr a cukr šleháme 7 minut elektrickým šlehačem. Potom přidáme mouku smíchanou s perníkovým práškem do pečiva a celý kompot i se šťávou. 2 minuty mícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.
Perníkovou kompotovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Buchta krásně zezlátne a okraje odstoupí od krajů plechu.
Perníkovou kompotovou buchtu nakrájíme na kostky. Vydrží dlouho vláčná.
Dělala jsem ze švestkového, potřebovala jsem se zbavit lehce rozvařeného kompotu:-)Nahoru jsem ještě dala tvaroh s bílým jogurtem, bylo to super a rozhodně udělám někdy znovu.
pulpina
Re:
také jí dělávám s meruňkami je výborná, jsou výraznější chuti
phateks
Omlouvám se, opravdu se jedná o větší sklenici kompotu o objemu 720 ml.
Majka
Vynikajici buchta je vláčná rychlá a moc dobrá.já sem do ni dala plechovku jahod a moc sme si pochutnali
osy
Moc dobrá a vláčná.
Místo kompotovaného ovoce jsem přidala do buchty jablka pokrájená na menší kousky a rozinky, ale těsto bylo tuhé (opravdu je zapotřebí šťávy z kompotu), tak jsem přidala trochu mléka.