Perníčky na Vánoce či Velikonoce

Tyto perníčky jsou hned měkké a nemusí se tedy nechávat odležet a můžou se péct těsně před Vánocemi či Velikonocemi.


4.739x
0
15×

Postup přípravy

Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny. Nakonec dáme tuk nakrájený na menší kousky.

Těsto na perníčky důkladně prohněteme, zabalíme do mikrotenu a v lednici necháme těsto uležet den až týden.

Uleželé těsto vyválíme na asi 4 mm plát, vykrojíme a pečeme. Perníčky budou asi 1 cm vysoké. Před upečením potíráme perníčky žloutkem s vodou. Perníčky pečeme podle barvy asi 10 minut při 200 °C.

Upečené perníčky zdobíme podle fantazie bílkovou polevou.

Poleva - 1bílek, 150g moučkového cukru, citronová šťáva - vyšlehat do pěny.
user-icon

autor patt


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníčky na Vánoce či Velikonoce

Zpět na recept