Perkelt z kuřete

Recept na dobré pikantní jídlo z drůbežího masa.


4.04x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
4 kscibule
80 gsádlo
0.5 šálkuvoda
1.2 kgkuře
1 kschilli paprička
2 kszelená paprika
75 grajský protlak
1 lžícemletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

horká voda

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozkrájíme asi na 12 kousků. Cibule nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme na kousky. Zelenou papriku pokrájíme na kousky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem dusíme asi 7 minut na rozpáleném sádle, přidáme mletou sladkou papriku, nakrájené kuře, osolíme a vše dobře promícháme. Maso trochu opražíme, přidáme rajčatový protlak a pokrájenou zelenou papriku. Pod pokličkou dusíme tak dlouho, až maso změkne. Při dušení podléváme vždy lžící teplé vody. Potom přidáme mletou pálivou papriku rozpuštěnou v trošce tuku, zamícháme, necháme přejít varem a podáváme. Perkelt z kuřete podáváme s bramborovými knedlíky a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perkelt z kuřete

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena