Peřinka

Recept na výborný pečený moučník se zakysanou smetanou.


4.644x
60 min
10×

Ingredience

na ozdobu

cukr
skořice

těsto

1 dlolej
4 ksvejce
200 gcukr moučka
200 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek

krém

2 lžícekakao
1 lmléko
1 balíčekvanilkový cukr
3 balíčkyvanilkový pudink

podle potřeby

2 kelímkyzakysaná smetana

Postup přípravy

V misce smícháme mouku s cukrem, vejci, olejem a kypřícím práškem. Takto si připravíme těsto na peřinku. Pudink rozmícháme asi v 1/3 připraveného mléka společně s vanilkovým cukrem a kakaem. Zbylé mléko přivedeme k varu. Vařící mléko odstavíme z plotny a vmícháme předem připravenou směs s pudinkem. Pudink za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, dokud nezhoustne. Pudink necháme chvilku vychladnout. Na plech dáme těsto, na něj nalijeme pudink a pečeme asi 17 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Po upečení pomažeme peřinku zakysanou smetanou a posypeme skořicí smíchanou s cukrem. Peřinku dáme do lednice a necháme vychladnout. Moučník podáváme ke kávě.
user-icon

autor Jovanna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Peřinka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena