Pepřový steak s omáčkou

Pro všechny milovníky hovězích steaků a koření je tu další ze skvělých receptů.


3.2190x
35 min
5×

Postup přípravy

Do hmoždíře vsypeme všechny tři druhy pepře, nové koření a důkladně je rozdrtíme na hrubší prášek. Ten nasypeme do misky.

Hovězí panenku nakrájíme proti vláknu na 4 vysoké steaky. Ty obalíme z obou stran v pepři a vrstvu pepře přitlačíme do masa.

Na pánvi rozpálíme na maximum olej a steaky opékáme z každé strany asi minutu při nejvyšší teplotě. Pak teplotu snížíme a maso dopékáme 2 - 4 minuty z každé strany. Záleží na tom, jestli je chceme krvavé, medium nebo propečené.

Upečené steaky zabalíme do alobalu a necháme odležet.

Z pánve slijeme stranou tuk, zvýšíme teplotu a do pánve vlijeme brandy. Přidáme máslo a za stálého míchání přiléváme smetanu. Omáčku vaříme prudce, než zhoustne, a osolíme ji.

Steaky rozbalíme z alobalu. Uvolněnou šťávu vmícháme do omáčky. Steaky upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Podáváme s restovanými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepřový steak s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.