Pepřový krokant

Touto jednoduchou surovinou můžete dodat vašim salátům jinou dimenzi chuti.


3.0163x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si alobal. Pistácie a zelený pepř nasekáme nahrubo. Místo pistácií můžeme použít mandle nebo vlašské ořechy.

V pánvi rozehřejeme máslo. Moučkový cukr prosejeme, vmícháme jej do másla a necháme jej zkaramelizovat. Přidáme do něj sekané pistácie a pepř, necháme lehce prohřát a karamelovou hmotu natřeme v tenké vrstvě na přichystaný alobal.

Karamel necháme na alobalu ztuhnout. Pak jej sundáme z alobalu a můžeme ho nakrájet nebo nasekat na kousky.

Krokant je vhodný na ozdobu mas a salátů a přitom podtrhne jejich chuť.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepřový krokant

Zpět na recept