Pepanovo maso s vínem

Dušené vepřové kousky zapečené s brambory, cibulí a červeným vínem.


3.613x
90 min
1×

Postup přípravy

Jednu cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso z kýty nebo plecka nakrájíme na kousky.

Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso, osolíme a za občasného mírného podlití vývarem nebo vodou dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky, 2 - 3 větší cibule nakrájíme na nudličky. Pekáček vymažeme sádlem, dáme půlku brambor, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, dušené maso a opět brambory. Vše osolíme je a opepříme. Pepanovo maso s vínem dáme do trouby a po chvíli zapékání zalijeme červeným vínem a dopečeme, až budou brambory úplně měkké.

Pepanovo maso s vínem podáváme nejlépe se salátem z kysaného zelí.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanovo maso s vínem

Zpět na recept