Pepanovo maso s vínem

Dušené vepřové kousky zapečené s brambory, cibulí a červeným vínem.


3.613x
90 min
1×

Ingredience

sůl
500 gbrambory
4 kscibule
100 gsádlo
2 dlčervené víno
500 gvepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jednu cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso z kýty nebo plecka nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso, osolíme a za občasného mírného podlití vývarem nebo vodou dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky, 2 - 3 větší cibule nakrájíme na nudličky. Pekáček vymažeme sádlem, dáme půlku brambor, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, dušené maso a opět brambory. Vše osolíme je a opepříme. Pepanovo maso s vínem dáme do trouby a po chvíli zapékání zalijeme červeným vínem a dopečeme, až budou brambory úplně měkké. Pepanovo maso s vínem podáváme nejlépe se salátem z kysaného zelí.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pepanovo maso s vínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena