Výrazné ančovičky a česnek udělají se špagetami hotový zázrak.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl1 špetka
Rajče1 ks
Špagety400 g
Chilli1 špetka
Olivový olej100 ml
Černé olivy200 g
Červená cibule2 ks
Ančovičky v oleji12 ks
Ciabatta1 ks
Omáčka na těstoviny s česnekem100 ml
Lístky tymiánu1 lžíce
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
Ciabettu natrháme nebo nakrájíme na malé kousky, nasypeme je na plech a pokapeme 60 ml oleje, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na 5 - 10 minut péct, aby kousky ciabetty krásně zezlátly.
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.
Zbylých 40 ml oleje rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše 4 minuty opékáme.
Přidáme špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy.
Prohřejeme a vmícháme špagety, aby se omáčkou krásně obalily. Pěkně ostré špagety servírujeme s opečenou ciabettou.