Pečínka z krkovičky

Recept na rychlou pečínku z krkovičky. Brambory v pekáčku skvěle zafungují jako příloha.


4.714x
60 min
1×

Postup přípravy

Čtyři plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a kořením na kotlety.

Oloupané syrové brambory nakrájíme na malé kousky (silné cca 1 cm).V misce si je prosolíme, okmínujeme a kořením na kotlety lehce poprášíme. Vše pěkně rukou promícháme.

Na rozpáleném sádle zatáhneme plátky z krkovičky. Do připraveného pekáče naskládáme vrstvu syrových okořeněných brambor, na ně dáme orestované plátky z krkovice a navrch dáme zbylé brambory. Celé to zalijeme výpekem z masa. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C péci. Těsně před koncem na pečínku z krkovičky vlijeme 30% šlehačku (1,5 kalíšku) a necháme krátce dojít.

Pečínku z krkovičky s brambory rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem nebo jen oblohou.
user-icon

autor Jerry


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečínka z krkovičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká