Oběd, který je za pár minut na stole. Recept na pangase zapečeného se sýrem.
Hodnocení
4.9
/ 5 (27x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
10x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Estragon
Drcený kmín
Mletý zelený pepř
Ostatní
Máslo2 plátky
Mozzarella150 g
Hermelín1 a 1/2 ks
Paprika různobarevná2 ks
Pangasius1 kg
Postup přípravy
Pangase rozmrazíme, opláchneme a potřeme solí a čerstvě namletým zeleným pepřem. Na másle pangase z obou stran prudce osmahneme. Příprava zabere tak 2 minuty.
Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Mozzarellu slijeme a společně s hermelínem nakrájíme na plátky.
Pangase naskládáme do pekáčku, posypeme špetkou drceného kmínu a estranogem. Navrstvíme proužky papriky. Poklademe střídavě hermelínem a mozzarellou. Podle chuti můžeme zalít ještě smetanou ke šlehání, ale nemusí být.
Pangasiuse s hermelínem pečeme v troubě asi 30 minut.
Pečeného pangase s hermelínem podáváme s bramborovou kaší nebo jinou přílohou dle chuti.
Výborné, musím pochválit ! Neměla jsem tedy estragon, ale i tak vynikající recept ! :)
moa
Místo mozzarely obyčejný sýr, místo estragonu italské bylinky, které jej obsahují a výsledek bezva. Dáky za recept. :-)
marketa_klucova
Výborné, lehké, pestré jídlo
Helenka
Dnes je také bez mozzarilly,příloha dušená zelenina a malé listové šátečky se špenátem,moc dobrý
sabinachaloupkova
bylo to dobré
dělal jsem to bez papriky, leč s hermelínem pikantním(zelený pepř), mozzarellu jsem vynechal nemaje ji, místo estragonu bazalku, na dno pekáčku cibule na kolečka, před dopečením plátečky másla; s bramborovou kaší a cherry rajčaty prima; ani jsem nesolil, pepřil jsem pepřem čtyř barev.