Vaření.czReceptyPečený pangas s červenou čmajdou

Pečený pangas s červenou čmajdou

Pangase doma jíme moc rádi a dnes jsem k němu vymyslela domácí rajčatové chutney, které dohromady s opečenými bramborami chutnalo prostě fantasticky.


4.316x
60 min
2×

Ingredience

10 stroužkůčesnek
sůl
2 kscibule
1 kspetržel
bazalka
olivový olej
citronová šťáva
sójová omáčka
1 konzervarajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
koření na ryby
maggi koření
2 ksfilé z pangasiuse

podle potřeby

kečup

Postup přípravy

Filety pangase pokapeme citronovou šťávou, osolíme z obou stran a posypeme pepřem, kořením na ryby a sladkou červenou paprikou. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Asi třetinu si oddělíme, pokrájíme úplně nadrobno a posypeme jím filety. Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Pokud podáváme s pečenými brambory, vložíme brambory do trouby asi o 10 minut dříve než rybu. Pangase pečeme asi 20 minut zakrytého a 15 minut odkrytého. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a petržel na drobné nudličky. Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém krátce osmahneme cibulku. Poté přidáme petržel a nakonec česnek. Zalijeme rajčatovým protlakem. Pokud je směs moc hustá, můžeme přidat i trochu sladkého kečupu, a směs na pánvi dusíme. Pokapeme sójovou omáčkou, tekutým maggi kořením, opepříme a okořeníme bazalkou. Pečený pangas s červenou čmajdou je nejlepší s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený pangas s červenou čmajdou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena