Zkuste můj recept na steaky z lososa pečenými společně s novými brambory, tymiánem, rozmarýnem a česnekovou solí. Je vyzkoušený i jako štědrovečerní večeře místo vánočního kapra.
Hodnocení
4.8
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo20 g
Tymián1 lžička
Rozmarýn1 lžička
Lime1 ks
Olivový olej2 lžíce
Nové brambory8-10 ks
Česneková sůl1/2 lžičky
Steak z lososa2 ks
Postup přípravy
Lososa i s kůží opláchneme a osušíme, poté rybu pokapeme limetkou nebo citronem.
Nové brambory necháme ve slupce, jen je důkladně omyjeme.
Bylinky natrháme. Olej promícháme s rozmarýnem a tymiánem, přidáme i česnekovou sůl. Marinádou potřeme steaky z lososa a necháme hodinu marinovat.
Mezitím uvaříme nové brambory. Vaříme je v osolené vodě do poloměkka. Poté scedíme. Slupku můžeme nechat, komu vadí, oloupe.
Lososa po obou stranách opečeme dorůžova na rozehřátém másle.
Připravíme si pekáček. Do něj vložíme lososa, okolo položíme brambory a zalijeme výpekem. Můžeme ještě přidat lístečky oblíbené bylinky.
Lososa vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme na funkci gril asi 20 minut dozlatova.
Pečeného lososa na bylinkách podáváme jako výborný hlavní chod.
Klidně si dobu přípravy upravte dle zkušeností a potřeby :-)
joe
Pečený losos na bylinkách
Zdravím,
recept vypadá velmi zajímavě, jen doba přípravy je příliš dlouhá. Buď po namarinování jen na pečící papír do trouby na 15´, nebo po rychlém opečení na pánvi dát do trouby pouze na 10´. Ryba zůstane krásně šťavnatá.