Pečený květák v alobalu

Vyzkoušejte květák s mletým masem zapečený v alobalu. Určitě si pochutnáte.


4.04x
75 min

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na drobné růžičky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme květák a dusíme, až je skoro měkký. Květák lehce osolíme. Sýr nakrájíme na kostičky.

Housku namočíme ve vodě, vymačkáme a vidličkou rozmělníme. Housku smícháme s masem, vejci, kořením a sýrem.

Čtyři čtverce alobalu vymažeme olejem. Rozložíme na ně hromádky masové směsi. Na ně navrstvíme květák a alobal pevně uzavřeme. Alobal s květákem vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Pak alobal nařízneme a ještě krátce květák v alobalu dopečeme.

Pečený květák v alobalu podáváme přímo v alobalu. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený květák v alobalu

Zpět na recept