Recept na vynikající hlavní chod - pečený květák s tofu a bramborem.
1 ks | květák |
4 ks | brambory |
1 ks | uzené tofu |
150 ml | olej |
2 lžičky | mletá sladká uzená paprika |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř |
1 špetka | mletá chilli paprika |
Nejdříve si předvaříme květák a brambory, abychom zkrátili dobu pečení. Květák nakrájíme na menší kousky, umyjeme a uvaříme v osolené vodě dpoloměkka. Brambory zbavíme slupky, nakrájíme na menší kostičky a vaříme v osolené vodě zhruba 10 minut do poloměkka. Mezitím si do mističky nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, 2 lžičky uzené červené papriky, sůl, pepř a špetku chilli koření a promícháme.
Uzené tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky, poté přidáme i předvařený květák, brambory a vše zalijeme připravenou marinádou a promícháme. Připravenou směs přendáme na plech a pečeme zhruba 30 minut na 220°C
Po upečení doplníme pečený květák s tofu a bramborem čerstvým salátem a můžeme podávat.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena