Pečený květák s dýní na česneku

Vegetariánský hlavní chod z pečené zeleniny, skvěle chutná s bramborovým pyré. Recept je velmi jednoduchý a rychlý.


3.04x
45 min

Postup přípravy

Menší květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky, ale ne zas úplně malé. Malou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nakrájíme na měsíčky. Cibulku s natí dobře omyjeme, odkrájíme kořínky a i s částí natě nakrájíme na delší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Velký plech vymažeme olivovým olejem, vsypeme veškerou zeleninu, posypeme kmínem, solí a vložíme do vyhřáté trouby. Květák s dýní a cibulkou na česneku pečeme na 180 °C přibližně 30 minut, záleží na velikosti nakrájené zeleniny. Občas můžeme promíchat. Ke konci pečení zasypeme sezamovými semínky a necháme rozvonět. Zda máme upečeno, jednoduše vyzkoušíme a v případě potřeby pečeme dalších 5 - 10 minut, až je zelenina měkká.

Pečený květák s dýní na česneku podáváme jako vegetariánský hlavní chod a přílohou může být třeba bramborové pyré.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený květák s dýní na česneku

Zpět na recept