Pečený králík s žampiony

Porce králíka upečené s plátky žampionů, cibulí a kostičkami uzeného bůčku. Osvědčený recept na dobrý nedělní oběd.


5.02x
90 min

Postup přípravy

Očištěné porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Česnek necháme nejméně 1 hodinu působit. Cibule oloupeme, žampiony očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky. Uzený bůček nakrájíme na kostičky.

Kostičky bůčku vložíme na pánev a částečně vyškvaříme. Na připravený základ vložíme porce králíka, nakrájenou cibuli, žampiony a krátce opékáme. Potom vše podlijeme, přikryjeme druhým dílem pekáče, případně poklicí a přikryté v troubě dusíme. Asi po 45 minutách až jedné hodině sejmeme horní pekáč a králíka dopečeme.

Během pečení porce králíka poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Dáme pozor, aby se cibule nepřipálila. Šťávu zaprášíme moukou, v základu osmažíme, podlijeme a dobře provaříme.

Pečeného králíka s žampiony podáváme k nedělnímu obědu s přílohou podle chuti.
user-icon

autor fifinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík s žampiony

Zpět na recept