Pečený králík s omáčkou Robert

Králičí maso s jemnou kořeněnou omáčkou. Kdo nemá rád králíka, může recept udělat z vepřové pečeně.


4.47x
90 min

Postup přípravy

Králíka naporcujeme a cibuli nakrájíme na jemno.

Do pekáče nalijeme olej, přidáme cibuli, naskládáme naporcovaného králíka a poklademe ho kousky másla. Podlijeme bílým vínem a vývarem s bobkovým listem, pepřem, tymiánem a solí.

Králíka vložíme do trouby a mírně dusíme asi 1 hodinu. Když je maso měkké, smícháme máslo s hladkou moukou a zavaříme do šťávy. Nakonec přidáme podle chuti hořčici a cukr.

Pečeného králíka s omáčkou Robert podáváme s brambory.
user-icon

autor petík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík s omáčkou Robert

Zpět na recept