Pečený králík s bramborem

Nenáročný recept na králíka s bramborem. Recept pro každou příležitost, na kterém si pochutnáte.


4.816x
60 min
4×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme nahrubo, česnek oloupeme. Králičí kousky omyjeme a dobře osušíme.

Ve větší formě vhodné i do trouby orestujeme na olivovém oleji česnek do hnědé barvy a odstraníme. Do pánve přidáme čistý bobkový list, nakrájenou slaninu a králíka. Králičí směs osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a orestujeme ze všech stran. Králíka podlijeme bílým vínem, které necháme při vysoké teplotě vypařit. Teplotu poté snížíme, přidáme brambory a dochutíme čerstvou šalvějí a rozmarýnem.

Králičí směs promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 40 - 50 minut s občasným obracením brambor a králíka. Podle potřeby po troškách podléváme vývarem. Deset minut před koncem můžeme teplotu zvýšit. Jakmile jsou brambory křupavé, pekáč vyndáme.

Pečeného králíka s bramborem rozdělíme na talíře a podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík s bramborem

Zpět na recept