Pečený králík na česneku a cibuli

Recept na chutně připraveného králíka upečeného s kousky bůčku, cibule a česneku.


3.813x
160 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kscibule
1 kskrálík
1 kostkamasox
500 gvepřový bok bez kosti

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na díly, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme plátky česneku a pokrájenou cibuli. Králíka obložíme pokrájenými kousky bůčku, zalijeme troškou vody, přikryjeme a dáme péct do trouby.

Králíka pečeme cca 2,5 - 3 hodiny na 160 °C. Po cca třech hodinách pekáč otevřeme, kousky bůčku položíme na kousky králíka, polijeme vypečenou šťávou a ještě opékáme cca 40 minut na 180 °C. Průběžně kontrolujeme a podle potřeby ještě poléváme.

Po dopečení vyndáme pekáč, kousky masa vyjmeme, přidáme kostku masoxu a šťávu s česnekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem na sos, kterým pak poléváme porce při servírování.

Pečený králík na česneku a cibuli je výborný s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.
user-icon

autor KitKat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík na česneku a cibuli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena