Králíka naporcujeme na díly, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme plátky česneku a pokrájenou cibuli. Králíka obložíme pokrájenými kousky bůčku, zalijeme troškou vody, přikryjeme a dáme péct do trouby.
Králíka pečeme cca 2,5 - 3 hodiny na 160 °C. Po cca třech hodinách pekáč otevřeme, kousky bůčku položíme na kousky králíka, polijeme vypečenou šťávou a ještě opékáme cca 40 minut na 180 °C. Průběžně kontrolujeme a podle potřeby ještě poléváme.
Po dopečení vyndáme pekáč, kousky masa vyjmeme, přidáme kostku masoxu a šťávu s česnekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem na sos, kterým pak poléváme porce při servírování.
Pečený králík na česneku a cibuli je výborný s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.