Pečený kohout

Recept na velmi chutné sváteční jídlo připravené z domácího kohouta.


3.430x
30 min

Ingredience

3 lžíceslunečnicový olej
2 kgdomácí kohout
100 mldomácí kohoutí vývar

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Domácího kohouta kuchyňsky upravíme a uvaříme téměř doměkka v polévce z kohoutích drobů recept zde. Použila jsem jen polovinu domácího kohouta, který měl váhu 4,3 kg - sice prsa s horní částí křídla a stehno. Když už je kohout téměř měkký, vybereme polovinu kohouta z vývaru a položíme do pekáče. Kohouta před pečením už nesolíme, protože předtím se vařil v osoleném vývaru. Kohouta v pekáči podlijeme malým množstvím horkého vývaru, poté přelijeme povrch kohouta olejem a vložíme péct do předehřáté trouby. Kohouta pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C, dokud kůžička na povrchu nebude krásně vypečená do křupava a pěkné červeno - hnědé barvy. Upečeného kohouta vybereme na desku, přikryjeme alobalem, necháme asi 20 minut odpočinout a naporcujeme. Pečeného kohouta podáváme s libovolnou přílohou a salátem. Já jsem podávala upečeného kohouta s netradiční přílohou - arabskou mždarou (dušená rýže smíchaná s uvařenou čočkou) a arabským rajčatovým salátem. Jde o velmi chutné jídlo, které je cenově přístupné, protože zároveň uvaříme vynikající polévku a výborný hlavní chod.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený kohout

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena