Pečený kohout

Recept na velmi chutné sváteční jídlo připravené z domácího kohouta.


3.430x
30 min

Postup přípravy

Domácího kohouta kuchyňsky upravíme a uvaříme téměř doměkka v polévce z kohoutích drobů recept zde. Použila jsem jen polovinu domácího kohouta, který měl váhu 4,3 kg - sice prsa s horní částí křídla a stehno.

Když už je kohout téměř měkký, vybereme polovinu kohouta z vývaru a položíme do pekáče. Kohouta před pečením už nesolíme, protože předtím se vařil v osoleném vývaru. Kohouta v pekáči podlijeme malým množstvím horkého vývaru, poté přelijeme povrch kohouta olejem a vložíme péct do předehřáté trouby.

Kohouta pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C, dokud kůžička na povrchu nebude krásně vypečená do křupava a pěkné červeno - hnědé barvy. Upečeného kohouta vybereme na desku, přikryjeme alobalem, necháme asi 20 minut odpočinout a naporcujeme.

Pečeného kohouta podáváme s libovolnou přílohou a salátem. Já jsem podávala upečeného kohouta s netradiční přílohou - arabskou mždarou (dušená rýže smíchaná s uvařenou čočkou) a arabským rajčatovým salátem. Jde o velmi chutné jídlo, které je cenově přístupné, protože zároveň uvaříme vynikající polévku a výborný hlavní chod.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený kohout

Zpět na recept