Pečený kapr v alobalu se sýrem

Rychlý a jednoduchý způsob přípravy kapra v troubě i na grilu. Když jsem recept zvládl já, zvládne ho každý.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem z obou stran a necháme alespoň 10 minut odležet.

Povolené máslo promícháme s jemně nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Hladkou mouku promícháme s mletou pálivou paprikou.

Porce kapra z obou stran osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s pálivou paprikou a klademe na olejem potřený alobal. Na tyto porce poklademe směs másla se sýrem a petrželkou. Alobal důkladně zabalíme.

Kapra v alobalu se sýrem vložíme do vyhřáté trouby na cca 160 - 180 °C a pečeme 30 minut. Pro křupavý efekt necháme před koncem pečení alobal pootevřený, ale ne moc, aby se ryba nevysušila. Rybu lze připravovat také na grilu.

Pečeného kapra v alobalu se sýrem podáváme třeba s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Mirda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený kapr v alobalu se sýrem

Zpět na recept