Pečený holandský pstruh

Delikátní pstruh pečený na másle s pórkem. Snadný recept na chutnou večeři nebo oběd.


4.790x
45 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
6 plátkůmáslo
1 kspórek
3 snítkyčerstvý rozmarýn
3 ksholandský pstruh

podle chuti

sůl
bílé víno
chilli koření
koření na ryby
staročeské koření

Postup přípravy

Pstruhy necháme rozmrazit, dobře je očistíme, vymyjeme a hlavy odřízneme. Na každou rybu počítáme 2 stroužky česneku. Jeden stroužek tence nakrájíme na plátky a rozložíme dovnitř ryby, druhý necháme neoloupaný a upečeme ho s rybami v celku. Pórek (zelenou část) pořádně opereme a nakrájíme na nudličky, které rozprostřeme po celé ploše pekáče. Osolíme. Na nudličky pórku položíme pstruhy. Každého pstruha uvnitř okořeníme kořením na ryby, dříve zmíněným česnekem, větvičkou čerstvého rozmarýnu a po délce vložíme podélně rozpůlený plátek másla. Dále jemně osolíme, povrch posypeme staročeským kořením a máme-li rádi ostré, přidáme chilli koření. Pstruha poklademe plátky másla a pečeme. Holandské pstruhy pečeme podle druhu trouby 20 - 30 minut. Ke konci pečení ryby kontrolujeme, můžeme i lehce zastříknout bílým vínem nebo troškou vody, ale není to nutné. Pečeného holandského pstruha podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Můžeme podávat i s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený holandský pstruh

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena