Pečený čaj

Potřebujete v zimě přírodní vitamíny a žádnou chemii? Udělejte si čaj z přírody.


4.689x
20 min
7×

Postup přípravy

Rybíz necháme v celku, ale ostatní ovoce nakrájíme na malé kousky. Můžeme použít i jiné ovoce, jako hrušky, jahody, ostružiny, nektarinky. Prostě co nám dá zahrada. Ale vždy musí být podíl ovoce 2 kg.

Ovoce dáme nakrájené do hlubokého pekáče, přidáme rum, skořici, hřebíček a 10 minut necháme v troubě péct na 175 °C a promícháváme. Pak přidáme cukr a pečeme do rozpuštění. Často mícháme, aby nám pěna nevytekla ven z pekáče. Konzistence připomíná marmeládu a chuť je hodně ovocná s kousky ovoce jako bowle.

Pečený čaj plníme do sklenic, postavíme dnem vzhůru a je hotovo.

Příprava čaje: 3 lžičky směsi zalejeme vroucí vodou, můžeme přisladit cukrem nebo ještě lžičkou směsi.
user-icon

autor bublla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený čaj

Zpět na recept