Pečený bramborový knedlík

Bramborový knedlík upečený v troubě. Recept na trochu jinak připravenou přílohu.


4.69x
30 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme v tlakovém hrnci, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Kdo chce, může si brambory před vařením oloupat.

Uvařené brambory přemístíme do mísy, rozšťoucháme, přidáme vejce a krupici. Krupici dáváme tak, abychom dosáhli konzistence těsta jako hmoty, která se přehnaně nelepí, ani se nedrobí. Vypracujeme těsto, které můžeme ještě dosolit a přidat jiné koření podle chuti.

Vytvořené těsto přesypeme na plech s pečícím papírem a rozprostřeme stěrkou po plechu. Všude má být těsto stejně vysoké.

Knedlíky dáme péct na asi 40 minut do elektrické trouby při 180 °C.

Pečený bramborový knedlík nakrájíme a servírujeme na talíř k různým omáčkám a masům.
user-icon

autor Tma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený bramborový knedlík

Zpět na recept