Pokud máte pro strýčka příhodu v lednici listové těsto, můžou se hosté ohlásit kdykoliv, a vy je vždy stihnete chutně pohostit.
Hodnocení
3.9
/ 5 (275x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
49x
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Šunka100 g
Listové těsto2 balíčky
Anglická slanina100 g
Plátkový sýr200 g
Postup přípravy
Troubu si nejprve předehřejeme na 200°C.
Listové těsto vyválíme na tenký plát. Poklademe plátky šunky, slaniny a sýra, dobře zarolujeme (hodně utahovat) do rolády.
Na prkénku krájíme z válečku kolečka, která na plocho je klademe na pečící papír přichystaný na plechu. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut.
Šnečky můžeme ihned podávat. Skvělí jsou i studení.
Já jsem teda těsto pomazala kečupem a tatarkou, přidala provensálské koření a sýr Niva a bylo to výborné :). Doporučuji,
mar.cerv
super rychlovky
vyzkoušeno s úspěchem, dělají si i sami vnuci 10 a 14 let, mladší úspěšně udělal i na sladko :-)
Hana
Dělám velice často, někdy potřu plát těsta jen konzervičkou " Pekelníkovy tousty " nebo " Ďábelské tousty " , je to ostřejší a také dobré. Když je dostatek zeleniny , udělám domácí lečo / vyvařím co nejvíce štávy ze zeleniny / a také jsem šneky upekla s lečem. Chce to vyzkoušet, co kdo má rád.
Šárka
šneci
dělávám, a ještě listové těsto potřu hořčicí a kečupem
nůž
Moc nám šnečci chutnali. Přítel má radši ještě teplé z trouby, já zase až za studena. Zatím jsem nic dalšího nepřidávala, ale líbí se mi, že je tento recept variabilní.