Na zelné placky si připravíme kysané zelí, které scedíme, propláchneme a zelí překrájíme. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny - koření, mouku a sojovou smetanu. Zelí vsypeme do mísy, přidáme tempeh, sojovou smetanu a mouku. Směs dobře promícháme a přidáme libeček, rovnou lžičku pepře, kmínu a podle chuti osolíme. Plech vymažeme olivovým olejem, na plech dáme vždy hromádku těsta a rozplácneme. Zelné placky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zelné placky pečeme zhruba 7 - 10 minut, poté placky otočíme a pečeme z druhé strany. Zelné placky by měly být zlatavé. Pečené zelné placky podáváme teplé jako hlavní chod s vařenými brambory a kopečkem zakysané smetany. Podle chuti přidáme koření a bylinky na ozdobu, nezapomeneme na zeleninovou oblohu. Zelné placky jsou dobré i studené jako chuťovka, stačí přidat oblíbený dip.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.

Autor:Michy

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena