Pečené zelí s uzeným masem

Ve všech směrech nenáročný recept.


4.910x
45 min
1×

Postup přípravy

Zelí dáme okapat a nakrájíme uzené na proužky. Pekáček (velikost 30 x 20 cm je akorát) vymažeme máslem a dáme do něj třetinu zelí.

To posypeme polovinou uzeného, opepříme, dáme další třetinu zelí. Pak dáme zbytek uzeného, opět opepříme a vrstvy končíme poslední třetinou zelí. Bokem rozmícháme ve vodě rajský protlak a rovnoměrně tekutinou přelijeme směs v pekáčku. Zelí s uzeným masem dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 170 °C tak 30 minut dozlatova.

Pečené zelí s uzeným masem podáváme s bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor flamea


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené zelí s uzeným masem

Zpět na recept