Recept na houbový teplý předkrm, nebo lahodné občerstvení.
Hodnocení
3.1
/ 5 (154x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Náplň
Česnek2 stroužky
Sůl
Máslo2 lžíce
Strouhanka50 g
Parmazán50 g
Sekaná petržel1 svazek
Mletý bílý pepř
Velké žampiony20 ks
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 250°C. Parmazán nastrouháme.
Žampiony otřeme vlhkým hadříkem, ale nemyjeme je. Třeně vyřízneme a jemně je usekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme a s usekanými žampiony podusíme na másle. Osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Poté necháme vychladnout.
Do náplně vmícháme petrželku, parmazán a hotovou směsí plníme kloboučky hub. Takto připravené žampiony pečeme 10 až 15 minut dozlatova.
Hotové pečené žampiony ihned servírujeme.
Když jdu v tomhle období s pejskem ven,většinou poživatelné houby najdeme.Na lukách,remízkách,je jich teď fakt hodně.Po návratu jsem tak nedočkavý a hladový,že konkrétně mladé žampiony jenom omeju,jemně osolím,zakápnu olejem a prohodím na WOK pánvi.Pojídám s čerstvýma houskama, a moje fenka Babu taky.
Váš recept je výborný.My jsme po procházce strašně hladový,a lednice prázdná.Na vaše vyvážené ingredience se budeme muset připravit.
Děkuji za nápad.Letos se podzim co se týče hub zbláznil,ještě si pochutnáme.Přeju dobrý lov.