Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou

Pečená vepřová kýta v kořeněné pomerančové omáčce.


3.1206x
90 min
1×

Postup přípravy

Dobře omytou kůru ze čtvrtky pomeranče nastrouháme. Oba pomeranče vymačkáme a smícháme s kůrou. Feferonku omyjeme, očistíme a nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny tyto suroviny smícháme spolu s cukrem dohromady.



Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Pak maso vložíme do pekáče, zalijeme pomerančovou směsí s kořením, zalijeme vývarem, osolíme a přikryjeme. V předehřáté troubě na 200 °C maso pečeme asi hodinu.



Vypečenou šťávu slijeme a maso pečeme asi ještě 10 minut. Mezitím šťávu propasírujeme a za varu do ní vmícháme instantní jíšku. Omáčku krátce povaříme.



Upečeně maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou

Zpět na recept