Vaření.czReceptyPečené vepřové maso se zeleninou

Pečené vepřové maso se zeleninou

Jednoduchý recept na pečené vepřové i s přílohou - zeleninou a dozlatova pečeným bramborem.


5.01x
90 min

Ingredience

0.3 ksceler
3 ksmrkev
tatarská omáčka
1 balenívepřové maso
1 baleníčínská zelenina

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

příloha

15 ksbrambory

na ozdobu

pažitka nebo petrželka

Postup přípravy

Mrkev s celerem očistíme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a lehce opepříme. Maso dáme na pekáč, přidáme mrkev a celer nakrájené na proužky. Dále k masu přisypeme mraženou čínskou zeleninu a vše dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Maso během pečení podléváme, aby se nám nepřipeklo. Mezitím si připravíme brambory, které neloupeme, jen důkladně očistíme a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme na plech a přidáme sůl, kmín a trošku červené mleté papriky. Dáme péct s masem do trouby na 200 stupňů, až jsou dozlatova. Pečené vepřové maso se zeleninou podáváme s pečenými brambory. Zdobíme čerstvou pažitkou a podle chuti můžeme přidat tatarku. Ilustrační foto: Pixabay.com
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené vepřové maso se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena