Pečené vepřové maso se zeleninou

Jednoduchý recept na pečené vepřové i s přílohou - zeleninou a dozlatova pečeným bramborem.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Mrkev s celerem očistíme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a lehce opepříme. Maso dáme na pekáč, přidáme mrkev a celer nakrájené na proužky. Dále k masu přisypeme mraženou čínskou zeleninu a vše dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Maso během pečení podléváme, aby se nám nepřipeklo. 

Mezitím si připravíme brambory, které neloupeme, jen důkladně očistíme a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme na plech a přidáme sůl, kmín a trošku červené mleté papriky. Dáme péct s masem do trouby na 200 stupňů, až jsou dozlatova. 

Pečené vepřové maso se zeleninou podáváme s pečenými brambory. Zdobíme čerstvou pažitkou a podle chuti můžeme přidat tatarku.

Ilustrační foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové maso se zeleninou

Zpět na recept