Pečené vepřové maso s ovocem

Chuť a struktura sušeného ovoce, například švestek a meruněk, se výborně hodí k vepřovému masu. Pokrm můžete podávat při slavnostních příležitostech


3.143x
120 min
1×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, sušené švestky a meruňky také nakrájíme a bílek mírně rozšleháme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu zamícháme. Vmícháme bílek.

Z obou kusů masa odřízneme na užším konci zhruba 13 cm dlouhý kus, všechny kusy masa téměř zcela podélně na-plocho rozpůlíme a potom rozevřeme. Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.

Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut. Podáváme-li je horké, necháme je před vybalením, odstraněním provázku a nakrájením 10 minut stát. Podáváme-li je studené, necháme je vychladnout v alobalu a pak je ještě chladíme 6 hodin v chladničce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové maso s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.