Pečené střapaté řízky

Pokud nesmíte smažené, a přesto máte chuť na řízek, zkuste si udělat střapaté řízky v troubě podle tohoto receptu.


4.138x
45 min
4×

Ingredience

8 ksvepřový řízek

marináda

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 ksvejce
koření
1 ksbílý jogurt

podle potřeby

olej
máslo

na obalení

strouhanka
tvrdý sýr

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Pokrm můžeme připravit také z krůtího, kuřecího nebo dokonce rybího masa. Připravíme si bílý neochucený jogurt, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti. Do jogurtu prolisujeme česnek, osolíme, přidáme vejce a okořeníme. Zamícháme a naložíme do této směsi naklepané maso. Nejlépe je nechat maso naložené přes noc, ale stačí i 2 hodiny. Na obalení si nastrouháme tvrdý sýr (lépe nějaký tučnější) a strouhanku. Směs na obalování smícháme ze strouhanky a strouhaného sýru v poměru asi 1:1. Pokud netrefíme množství a něco zůstane, přesejeme směs a sýr dáme potom navrch řízků. Řízky obalíme v připravené směsi a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem potřený máslem nebo olejem. Střapaté řízky pečeme asi 20 minut v troubě při 180 °C. Řízky musí chytnout barvu. Pozor, ke konci pečení přepneme na vrchní pečení, aby se sýr zespodu nepřipálil. Pečené střapaté řízky podáváme jako výborný hlavní chod s přílohou podle chuti, výborné jsou například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Sopťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené střapaté řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena