Pečené rybí filé po švédsku

Recept na pečenou rybu s jablky, cibulí a slaninou.


2.9923x
35 min

Ingredience

40 gslanina
100 gcibule
100 gjablko
1 kscitron
500 grybí filé

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Jablko a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Do pekáčku nebo hrnce vhodného do trouby vsypeme slaninu a restujeme, až pustí tuk. Na slaninu vložíme porce rybího filé, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení filé několikrát obrátíme. Asi po 10 minutách filé vyjmeme a uložíme na teplé místo.

Jablko a cibuli vložíme do rybího výpeku a lehce osmažíme.

Porce upravujeme na talíře tak, že filé obložíme jablky, cibulí a osmaženou slaninou. Pečené rybí filé po švédsku ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené rybí filé po švédsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.