Vaření.czReceptyPečené provensálské brambory

Pečené provensálské brambory

Pečené brambory s provensálským kořením jsou výbornou přílohou ke smaženému i pečenému masu a na talíři vypadají lákavě.


3.1222x
30 min
5×

Postup přípravy

Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na půlměsíčky. Plech silně vymažeme máslem nebo ramou. Na plech narovnáme nakrájené brambory. Posypeme je provensálským kořením a pečeme v horkovzdušné nebo normální troubě asi 20 minut. Během pečení je obrátíme. Brambory solíme až po upečení. Hotové už nemastíme. Provensálské brambory se hodí k pečenému, smaženému i grilovanému masu. Jsou výborné ale i bez masa, například s ochuceným tvarohem nebo jogurtovým dresinkem. Nové jarní brambory neloupeme, ale omyjeme a očistíme kartáčkem. Pečeme je se slupkou.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené provensálské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena