Pečené provensálské brambory

Pečené brambory s provensálským kořením jsou výbornou přílohou ke smaženému i pečenému masu a na talíři vypadají lákavě.


3.1222x
30 min
5×

Postup přípravy

Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na půlměsíčky.

Plech silně vymažeme máslem nebo ramou. Na plech narovnáme nakrájené brambory. Posypeme je provensálským kořením a pečeme v horkovzdušné nebo normální troubě asi 20 minut. Během pečení je obrátíme. Brambory solíme až po upečení. Hotové už nemastíme.

Provensálské brambory se hodí k pečenému, smaženému i grilovanému masu. Jsou výborné ale i bez masa, například s ochuceným tvarohem nebo jogurtovým dresinkem.

Nové jarní brambory neloupeme, ale omyjeme a očistíme kartáčkem. Pečeme je se slupkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené provensálské brambory

Zpět na recept