Pečené plněné trojhránky

Trojhránky z listového těsta plněné mletým masem, sýrem a zeleninou. Chutnají výborně jak teplé, tak i studené.


4.732x
60 min

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Jakmile se na nich začnou tvořit puchýřky a kůže zhnědne, vyjmeme je a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kousky.
Rajčata necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky. Česnek sloupneme a rozdrtíme. Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v menší misce.

Náplň připravíme v mixéru. Rozmixujeme papriky, rajčata, česnek a mleté maso na kaši. Podle chuti okořeníme pepřem, chilli kořením a osolíme. Zahustíme strouhankou a vmícháme nakrájenou nať pórku a strouhaný parmazán. Necháme půl hodiny rozležet.

Listové těsto rozválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta vložíme náplň a okraje pevně spojíme do trojúhelníku.

Na plech rozložíme pečící papír a přeneseme na něj trojhránky. Nesmějí být moc blízko u sebe, protože těsto nabude. Nyní je důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem a solí.
Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Pečené plněné trojhránky podáváme teplé jako chuťovku.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené plněné trojhránky

Zpět na recept