Vaření.czReceptyPečené plněné trojhránky

Pečené plněné trojhránky

Trojhránky z listového těsta plněné mletým masem, sýrem a zeleninou. Chutnají výborně jak teplé, tak i studené.


4.732x
60 min

Ingredience

1 balíčeklistové těsto

náplň

4 stroužkyčesnek
40 gstrouhaný parmazán
500 gmleté maso
3 kssušená rajčata
4 lžícestrouhaná houska
2 ksčerstvá paprika
1 kspórek (naťˇ)

podle chuti

sůl
pepř
chilli koření

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

sezamové semínko

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Jakmile se na nich začnou tvořit puchýřky a kůže zhnědne, vyjmeme je a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kousky. Rajčata necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky. Česnek sloupneme a rozdrtíme. Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v menší misce. Náplň připravíme v mixéru. Rozmixujeme papriky, rajčata, česnek a mleté maso na kaši. Podle chuti okořeníme pepřem, chilli kořením a osolíme. Zahustíme strouhankou a vmícháme nakrájenou nať pórku a strouhaný parmazán. Necháme půl hodiny rozležet. Listové těsto rozválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta vložíme náplň a okraje pevně spojíme do trojúhelníku. Na plech rozložíme pečící papír a přeneseme na něj trojhránky. Nesmějí být moc blízko u sebe, protože těsto nabude. Nyní je důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem a solí. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Pečené plněné trojhránky podáváme teplé jako chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené plněné trojhránky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena