Pečené maso na houbách

Jednoduchý recept na pečené maso se smetanovou houbovou omáčkou.


4.69x
120 min
2×

Ingredience

2 špetkysůl
75 gmáslo
200 mlsmetana
70 ghouby
1 kostkamasox
0.5 lžičkymletý pepř
2 lžícehladká mouka
1 ksvětší cibule
800 gvepřová plec

Postup přípravy

Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a lehce podlijeme. Vepřové maso dáme péct při 220 °C nejméně na 1,5 hodiny. Následně podléváme dle potřeby. Během toho si nakrájíme cibuli a dáme smažit na másle. Přidáme na plátky nakrájené houby (nejlépe čerstvé či mražené). Poté, co obojí zezlátne, zalijeme šlehačkou (případně smetanou na vaření), přidáme rozpuštěný masox a trochu pepře. Přivedeme k varu a postupně přes sítko (při současném míchání) přidáme hladkou mouku. Poté vaříme za občasného míchání na mírném ohni. Upečené maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Velmi důležitá je šťáva z výpeku, kterou rovněž nalijeme do omáčky, poté chvíli vaříme společně. Dosolíme, dopepříme. Pečené maso na houbách podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Monabruz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené maso na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena