Pečené lilky

Pečená dužina z lilků je promíchaná s mnoha bylinkami, kořením a ořechy. Výtečná příloha.


3.0761x
35 min

Ingredience

1 kscibule
500 glilek
100 gořechy

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
kopr
šafrán
koriandr
libeček
mletá paprika
vinný ocet

Postup přípravy

Lilky dáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Po upečení lilky sloupneme a vnitřek nakrájíme na nudličky. Ořechy nasekáme nadrobno. Veškeré zelené bylinky opláchneme, osušíme a nakrájíme na jemno.

Ořechy a všechny zelené natě přidáme k lilku, dochutíme prolisovaným česnekem, vinným octem a mletou paprikou. Nezapomeneme osolit. Celou směs pečlivě promícháme.

Pečené lilky podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale klidně i jako vegetariánský hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené lilky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.