Pečené lilky

Pečená dužina z lilků je promíchaná s mnoha bylinkami, kořením a ořechy. Výtečná příloha.


3.0761x
35 min

Ingredience

1 kscibule
500 glilek
100 gořechy

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
kopr
šafrán
koriandr
libeček
paprika mletá
ocet vinný

Postup přípravy

Lilky dáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Po upečení lilky sloupneme a vnitřek nakrájíme na nudličky. Ořechy nasekáme nadrobno. Veškeré zelené bylinky opláchneme, osušíme a nakrájíme na jemno. Ořechy a všechny zelené natě přidáme k lilku, dochutíme prolisovaným česnekem, vinným octem a mletou paprikou. Nezapomeneme osolit. Celou směs pečlivě promícháme. Pečené lilky podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale klidně i jako vegetariánský hlavní chod.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené lilky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena