Pečené kuřecí maso s mušličkami

Chuť kuřecího masa jemně podtržená těstovinami a lahodnou šťávou.


5.04x
60 min
3×

Postup přípravy

Kousky kuřete urovnáme do zapékací misky kůží navrch.

V jiné misce smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku, sůl a pepř. Polovinou takto vzniklé pasty potřeme kuřecí kousky a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4).

Zapékací misku vytáhneme z trouby, kousky kuřete obrátíme, potřeme zbývající pastou a posypeme mákem. Maso vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut.

Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné.

Těstoviny důkladně scedíme a upravíme na nahřáté talíře. Navrch položíme kousky kuřete, přelijeme šťávou i podáváme.

RADA
Při vaření nejčastěji používáme hladkou jemnou hořčici, plnotučnou nebo světlou dijonskou či tmavou bordeauxskou. Německá hořčice je sladkokyselá, bavorská nasládlá. Americká hořčice je jemná a sladká.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuřecí maso s mušličkami

Zpět na recept