Vaření.czReceptyPečené kuřecí maso s mušličkami

Pečené kuřecí maso s mušličkami

Chuť kuřecího masa jemně podtržená těstovinami a lahodnou šťávou.


5.04x
60 min
3×

Ingredience

4 lžícemáslo
8 kskuře
400 gtěstovinové mušličky
3 lžícemák
1 lžíceolivový olej
1 lžičkamletá paprika
2 lžícecitronová šťáva
1 lžícetřtinový cukr
4 lžícejemná hořčice

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Kousky kuřete urovnáme do zapékací misky kůží navrch. V jiné misce smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku, sůl a pepř. Polovinou takto vzniklé pasty potřeme kuřecí kousky a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4). Zapékací misku vytáhneme z trouby, kousky kuřete obrátíme, potřeme zbývající pastou a posypeme mákem. Maso vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut. Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Těstoviny důkladně scedíme a upravíme na nahřáté talíře. Navrch položíme kousky kuřete, přelijeme šťávou i podáváme. RADA Při vaření nejčastěji používáme hladkou jemnou hořčici, plnotučnou nebo světlou dijonskou či tmavou bordeauxskou. Německá hořčice je sladkokyselá, bavorská nasládlá. Americká hořčice je jemná a sladká. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené kuřecí maso s mušličkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena