Pečené kuře v marinádě

Recept na pečené kuře podle macechy, které je předem naložené ve výborně ochucené marinádě.


5.02x
150 min

Postup přípravy

Připravíme si kuřecí maso, které omyjeme a osušíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Začneme s marinádou. Máslo rozpustíme, do něj přidáme nakrájenou cibuli a česnek, potom přihodíme zbývající suroviny (cukr, sůl, chilli, pepř, sojovou omáčku, rajský protlak a worchestrovou omáčku) a chvíli zahříváme.

Připravíme si středně velký pekáček. Kuře v pekáčku marinádou zalijeme tak, aby byly kousky namočené. Naložené kuře můžeme nechat odležet přes noc, ale není to až tak potřeba.

Kuře s marinádou pečeme na 150 °C 1,5 hodiny a následně dopékáme na 200 °C dalších 30 minut.

Pečené kuře v marinádě podáváme ideálně s rýží či chlebem jako hlavní chod.
user-icon

autor patroklos


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře v marinádě

Zpět na recept