Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou

Kuře pečené na zelenině s křenovo-smetanovou omáčkou. Jednoduchý recept na slavnostní oběd.


4.551x
90 min
7×

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Křen oloupeme a nastrouháme.

Kuře ze všech stran nasolíme, dutinu břišní vytřeme hořčicí a vložíme do ní snítky tymiánu. Kuře spolu se zeleninou vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a kuře necháme opéci dozlatova. Potom jej vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme na teple.

Výpek spolu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, smetanu a směs krátce povaříme. Omáčku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou.

Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou

Zpět na recept