Vaření.czReceptyPečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou

Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou

Kuře pečené na zelenině s křenovo-smetanovou omáčkou. Jednoduchý recept na slavnostní oběd.


4.551x
90 min
7×

Ingredience

80 gceler
2 snítkytymián
40 gmrkev
30 gpetržel
0.5 kskřen
200 mlsmetana ke šlehání
1 kscelé kuře

podle chuti

cukr
sůl
mletý pepř
citronová šťáva

podle potřeby

vývar
pikantní hořčice

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Křen oloupeme a nastrouháme. Kuře ze všech stran nasolíme, dutinu břišní vytřeme hořčicí a vložíme do ní snítky tymiánu. Kuře spolu se zeleninou vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a kuře necháme opéci dozlatova. Potom jej vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme na teple. Výpek spolu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, smetanu a směs krátce povaříme. Omáčku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena