Pečené kuře s houbovou nádivkou

Je to jednoduché a moc dobré!


4.812x
90 min

Postup přípravy

Houby nakrájíme na jemno. Na rozpálený olej dáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezačne vonět. Pak přidáme houby, osolíme, opepříme, nezapomeneme na kmín a dusíme do měkka. Zbylou šťávu vydusíme, rozklepneme na ně vejce a necháme srazit. Náplň necháme vychladnout.

Očištěné a omyté kuře uvnitř opatrně na několika místech mezi žebry nařízneme. Osolíme po vrchu i uvnitř. Dutinu vyložíme plátky šunky. Vystydlé houby napěchujeme do kuřete, otvor spíchneme jehlou, kdo nemá, zašije nití. Kuře s houbovou nádivkou dáme do pekáčku, podlijeme vodou a přidáme půl kostky houbového bujonu. Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C. Doba pečení je závislá na velikosti kuřete. Obvykle pečeme 45 - 60 minut. Při pečení občas kuře polijeme výpekem.

Pečené kuře s houbovou nádivkou podáváme s brambory, kaší, kroketami, nebo jak kdo chce.
user-icon

autor dahona


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře s houbovou nádivkou

Zpět na recept